20.06.2008.

Apple iPhone 3G

Multimedijalni

Novi iPhone skoro je isti kao prijašnji model. Ali ipak ima malih razlika, kao na primjer, tipke na bridovima su metalne, dok je stražnja strana plastična i potpuno crna/bijela (do sada je bio srebrne boje). Malo je deblji, dimenzije su mu  115,5 x 62,1 x 12,3 mm, dok je težak 133 grama, što ga čini i malo lakšim od prethodnika. Rubovi uređaja su stanjeni što daje dojam da je i tanji.

iPhone dolazi u dvije verzije. Model s 8 GB ugrađene memorije koji je crni i model od 16 GB ugrađene memorije koji je ili crni ili bijeli. Mikrofon, gumb za uključiti/isključiti uređaj, kamera, utor za punjenje i ekran su identični kao i kod prvog modela.

Podrška za 3G  (850, 1900, 2100), UMTS i HSDPA mreže čine iPhone vrlo prigodnim za korištenje brzih mreža diljem svijeta. Uzeći u obzir da je Apple obećao dostaviti uređaj u 70 zemalja, i mora biti.

iPhone koristi A-GPS podržan od strane satelita . Uređaj  prati i geo lokaciju auta  tako da možete  pratiti napredak vožnje. Također ima i geo označavanje slika.

Imat će podršku za Microsoft Exchange Server koji će donijeti push e-mail, kontakte i kalendar, remote wipe, pristup globalnim kontaktima i auto- discovery. Ove funkcije su itekako dobrodošle, pogotovo za poslovne korisnike koji uvijek žele biti u kontaktu sa svojom e-mail adresom.
iPhone 3G obećava solidnih 5 sati razgovora na 3G mreži, 10 sati na 2G mreži, 5 sati na 3G Internetu, 6 sati na Wi-Fi Internetu, 7 sati na video prikazivaču, 24 sata na muzičkom sviraču i 12.5 dana na čekanju.

Za sve nove članke o iPhone-u, kliknite ovdje.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

dizajn, baterija
nema infrared

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 2
Teki
01:27
08. ožujak 2009.

Infrared??? Prošlost.... Zašto dati tolike novce, a nema ni pošten fotić... Bolje kupiti LG Renoir, pa bar znaš šta imaš!!!!

04:12
01. veljača 2009.

a sta će mu infrared, i zasto bi to bio nedostatak, infrared je prošlost... a njegove prednosti pred konkurencijom ne mogu biti stvari kao što su dizajn. Baterije među konkurencijom su iste pa i bolje