09.08.2009.

BlackBerry Curve 8520

Poslovni

Nismo vidjeli novi BlackBarry iz RIM-a još od Studenog prošle godine, kada je Curve 8900 najavljen. Pa, Blackberry Curve 8520 itekako kasni. 

Ovaj model je unaprijeđenje starog 8320 Curve modela, koji je bio izbačen prije gotovo dvije godine. Upravo zbog toga bi očekivali da će ova verzija imati nešto za pokazati...ali nažalost, baš i nema. 

Bili smo poprilično razočarani. U većini slučajeva se uopće ne razlikuje od 8300 serije. Najveći problem je taj da 8520 ne podržava 3G, iako ima WiFi uz to što radi preko quad-banda. Još jedno razočarenje je kamera, koja ima tek dva megapiksela. 

Priznajemo da nam je Curve mobitel koji nam se jako dopada, i iako je 8520 poboljšan na mnogim poljima koja se tiču softvera i hardvera, jednostavno dobivamo dojam da se radi o starom mobitelu u novijem ruhu. 

Jedna bitnija promjena je ta da 8520 nema više trackball, na čijem mjestuu ćete sada pronaći maleni touchpad. Pretpostavljamo da će se to općenito prihvatiti kao dobar potez, iako bi možda većina korisnika danas očekivala touchscreen. Reprodukcija glazbe je solidna, a 8520 ima i standardni utor za slušalice (3.5 mm), kao i stereo Bluetooth. Isto tako, podržava većinu poznatih video formata. 

BlackBerry Curve 8520 radi i sa Microsoft Office dokumentima. Podržava i IM, te ima aplikacije koje se vežu na Facebook ili Flickr. Naravno, budući da se radi o BlackBerryju, ima i velik izbor alata za osobne informacije. Uz to, kompatibilan je sa Mac-om. 

No, mi smo već prešli pola puta do 2010. godine, i očekujemo da ovakav vrhunski mobitel podržava 3G. Možda bi im ovakav model dobro prošao onih dana kada se BlackBerry koristio samo za poslovne mailove. Sada je konkurencija jaka, pogotovo iz Microsofta. 

Kao rezultat tog natjecanja, RIM se više fokusirao na potrošače...ali ti potošači bi voljeli moći pristupiti Internetu gdje god da se nalazili, a GSM za to jednostavno nije dobar. A budući da svaki drugi proizvođač danas proizvodi modele slične BlackBerryju, i tu raste konkurencija. 

Pa, problem koji BlackBerry Curve 8520 ima je taj da se već sada čini zastarjelim. Da, lijepo izgleda, ali osnovne hardverske specifikacije bi mu možda prihvatili prije dvije godine, ne sada. 

Znamo da RIM trenutno razvija neke druge zanimljive modele, pa se nadamo da ćemo uskoro vidjeti nešto bolje od ovog. 
Cijenovno će se kretati od 250 do 300 EUR, bez SIM-a.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

3.5 audio jack, tipkovnica
Kaska za ostalim modelima

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0