23.04.2012.

Hoće li novi iPhone 5 ikad biti lansiran?

Slike
Mobiteli - Hoće li novi iPhone 5 ikad biti lansiran?

Iako smo s nestrpljenjem očekivali novi iPhone 5 prošle godine, to se nije dogodilo, te je umjesto toga objavljen novi iPhone 4S. Glasine već tako kruže mjesecima, a datum objavljivanja još uvijek je svježa tema. Svi se pitamo kada će i da li će konačno biti objavljen, no kad procuri datum objave možete biti sigurni da ćemo ga prvo obznanit Vama.


Novi iPhone 5 trebao je imati novi IOS 5 operativni sustav, ali su se dogodile komplikacije koje su lansiranje novog uređaja sa IOS 5 operativnim sustavom učinile nemogućim u očima Apple-a, te smo tako dobili iPhone 4S koji je mnogima bio veliko razočaranje. Većina ljudi je očekivala više od jedne od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija. Iako iphone 4S nudi bolji performans i ima bolje specifikacije to nije bilo dovoljno, kako kaže većina iPhone entuzijasta. To nije prvi put da je Apple objavio „S“ verziju između službenih verzija, ali je to u ovom slučaju bilo toliko neočekivano da je šokiralo ljude.


Datum objave novog iPhone je još uvijek glasina bez točnih informacija, ali činjenica da Apple preferira da većina njihovih objava bude u kasnom proljeću pa do kraja ljeta, vjerojatno je dobro nagađati da bi sljedeća njihova objava mogla biti iPhone 5. Ali budući da je lansiran iPhone 4S na dan kad se trebao pojaviti iPhone 5, to bi moglo biti odgođeno na duže vijeme, iako će fanovi biti prilično nezadovoljni ako to bude više od godinu dana. Nažalost u današnjoj tehnologiji godina dana je prilično dugo razdoblje.


Kad se radi o specifikacijama mobitela vjeruje se da će iPhone 5 imati procesor sa 4 jezgre, te da bi se CPU mogao zvati Apple 6. Fanovima bi bilo ogromno razočaranje da novi uređaj bude lansiran sa išta manje od toga, ako pogledamo mobilne uređaje koji će biti lansirani ove godine. Također nadamo se većoj memoriji.


Što se tiće ekrana, doznali smo prema nekoliko izvora da su oboje Sony i Hitachi napravili prototip ekran od 4 inča za Apple tj. iPhone 5 za testiranje. Dakako, morate uzeti u obzir da glasine konstantno kruže o tome s kojom će veličinom ekrana Apple ići, a najčešće su one sa veličinom i do 4.7 inča. Nema konkretnih vijesti o tome koja će biti izabrana i to ako Apple uopće odluči izabrati jednu. Kako je nedavno pušten u prodaju iPad 3 koji je stavio 4G tehnologiju na prvi Apple uređaj, nema razloga vjerovati kao novi iPhone 5 neće ponuditi isto.


Mnoge stranice su objavile da je Steve Jobs predano radio na iPhone 5 projektu, koji će navodno imati „radikalan dizajn“. To ćemo naravno vidjeti sami, ali činjenica da je iPhone 4S bio toliko sličan iPhone 4 sugestira da je Steve radio na nećem posebnom. Da li će biti poseban ili ne, nadamo se da ćemo uskoro saznati.

 

Izvor

 

-K.Č.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0