12.06.2012.

Predstavljen iOS 6

Slike
Mobiteli - Predstavljen iOS 6

Na Worldwide Developers Conference-u u San Franciscu, jučer je službeno predstavljena Apple-ova najnovija verzija operativnog sustava  iOS 6. Bit će dostupan ove jeseni  za iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S te za iPad 2 i novi iPad 3 (2012.), kao i za iPod Touch (četvrta generacija). Sve nove mogućnosti iOS-a 6 neće biti dostupne na pojedinim uređajima.

Neke od noviteta koje iOS 6 donosi:

-Siri aplikacija dolazi na iPad, te je uvedena i pretraga za sportske rezultate, rezervacije restorana, pregled kino predstava i pokretanje instaliranih aplikacija. Podržani su i novi jezici (španjolski, talijanski, kineski i korejski), a proširena je i pretraga lokalno baziranih usluga.

- 'Ne ometaj način' (Do Not Disturb) u potpunosti isključuje zaslon, stišava zvuk dolaznih poziva, pristiglih obavijesti i poruka u zadanom vremenu, za unaprijed odabranu listu kontakata. Tu je i mogućnost da tek nakon što određeni kontakt s liste nazove drugi put, da se onda poziv prihvati.

- U Internet pregledniku Safari,  iCloud tabovi se u realnom vremenu sinkroniziraju sa desktop verzijom preglednika, te je dodana mogućnost za offline pregledavanje sadržaja (Reading list). Također, u landscape načinu rada sada je moguće aktivirati fullscreen opciju.

- Kompletna Facebook integracija nadolazećih event-ova, statusa, rođendana, foto albuma, poruka, mail adresa, telefonskih brojeva sa kontaktima i kalendarom na samom uređaju. Unos novog Facebook i Twitter statusa direktno iz gornje trake za obavijesti, i uvođenje opcije 'Like' sa Facebook-a na App Store i iTunes.

- Karte (Maps) su potpuno nove i moguće je od integriranog Siri sustava glasovnim naredbama dobiti informacije o preostalom vremenu do odredišta ili zatražiti udaljenost do najbliže benzinske postaje. Tu su još i satelitski prikaz terena, 3D pogled (Flyover), turn-by-turn navigacija, ažuriranje vremena dolaska ovisno o trenutnoj gustoći prometa na cestama te mogućnost rada cijele aplikacije na zaslonu dok je uređaj zaključan.

- Video pozive preko aplikacije FaceTime sada je moguće ostvariti i preko mobilne mreže, a pojednostavljeno je i komuniciranje između iMessage-a i FaceTime-a, njihovim međusobnim spajanjem preko Apple ID mail-a i telefonskog broja.

 

Slika 6179

 

Slika 6180


Izvor


-M.B.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 1
gp
10:00
12. lipanj 2012.

hhehehe, pol toga pokradeno sa WP ... su smjesni :D