20.05.2008.

Mobiteli u Hrvatskoj

Slike
Mobiteli - Mobiteli u Hrvatskoj

U lijepoj našoj ponuda mobilnih telefona i nije za pohvalu. Sony Ericsson, Nokia, Samsung, LG, HTC, BlackBerry,Siemens, Motorola dio su ponude koja i nije mnogo veća. Ponuda mobilnih uređaja u svijetu je neusporediva s našom. Evo samo mali popis mobitela kojih nema na našem tržištu:


Apple iPhone je jedan od trenutno najpoznatijih i najpoželjnijih modela koji se već dugo najavljuje da će doći na Hrvatsko tržište, ali eto, još ćemo morati pričekati. Prema Nacionalu, iPhone će kod nas doći tek u 2009 godini.
 

Philips X800 , također vrlo poželjan, ima ekran od 2.9 inča s rezolucijom od 240 x 400 piksela. Korisničko sučelje je u potpunosti osjetljivo na dodir i ima funkciju prepoznavanja rukopisa. Trajanje baterije procjenjeno je na visokih osam sati razovora i čak 850 sati na stand by-u.


Samsung F110 je uređaj koji je napravljen u suradnji sa Adidasom, koji još nosi i ime Adidas miCoach. Uređaj radi na četiri frekvencije, ima ekran od 2 inča, posjeduje GPRS, EDGE te Bluetooth. Poseban je po tome što je opremljen uređajem za mjerenje pretrčanog puta i monitorom za mjerenje rada srca, koji pružaju sveobuhvatan sustav za osobni trening. Mobitel pruža savjete i vremenske dopune, i ohrabruje korisnike pomoću glazbe koja je usklađena treningu.


Sony Ericsson XPERIA X1 prvi je Sonyijev mobitel baziran na Windows mobile platformi (6.0 Professional). Vrlo je tanak i ima klizno kućište, koje otkriva punu QWERTY tipkovnicu sa ekranom veličine 3 inča i rezolucijom od 800 x 400 piksela. To je „quad-band“ uređaj sa 400 MB ugrađene memorije i kamerom od 3,15 megapiksela.


Odabrali smo mobitele koji su ili posebni po nekim karakteristikama ili samo vrlo lijepog dizajna kako bismo vam približili ponudu svjetskog  tržišta. Za većinu mobitela nije ni spomenuto da li će doći na naše tržište, tako da vam za sada ne preostaje ništa drugo osim gledanja.
 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 1
ke$ha
03:10
11. svibanj 2010.

a moš mislit ko da mi ti mobiteli i trebaju