11.07.2008.

Recikliranje mobitela

Slike
Mobiteli - Recikliranje mobitela

Nokia je objavila rezultate jednog globalnog istraživanja u kojem piše da samo 3% potrošača reciklira mobilne uređaje, usprkos činjenici da ih većina ima nekoliko doma koje više ne upotrebljava. Čak tri od četiri ispitanika ni ne razmišlja o recikliranju mobilnih uređaja, a gotovo polovica nije uopće bila svjesna da ta mogućnost uopće postoji. Istraživanje se provelo na 6.500 ljudi u 13 različitih zemalja.

Skoro 80% Nokijinih uređaja se mogu reciklirati, a ti se materijali mogu iskoristiti u proizvodima kao što su posuđe, zubne plombe, pa čak i klupe i saksofoni. Nokia ima lokacije po cijelome svijetu, čak u 85 zemalja, u kojima možete dati svoje stare neželjene mobitele. A da li postoji lokacija za recikliranje u vašem gradu/državi možete saznati klikom ovdje.

Prije recikliranja, možete pokušati i prodati svoj mobitel, ili možda netko drugi kome njihov stari mobitel ne treba ga prodaje, a vama bi bio dobar. Tržište rabljenih mobitela svakog dana je u porastu, a puno je jeftinije kupiti rabljeni mobitel.

Izvor: Nokia

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0