22.08.2008.

Mobiteli s dvije SIM kartice

Slike
Mobiteli - Mobiteli s dvije SIM kartice

Prije samih mobitela s dva utora za SIM kartice postojao je (a postoji još i uvijek) SIM ADAPTER.
Princip rada Adaptera je: SIM kartice se smanje tako da ostanu samo pozlaćeni dijelovi, te se umetnu u SIM ADAPTER koji je veličine standardne SIM kartice. U meniju uređaja pojavi se nova stavka «dual card» preko koje se vrši odabir SIM kartice koja se koristi. U kompletu se nalaze i «recovery» kartice pomoću kojih se smanjene SIM kartice po potrebi mogu samostalno koristiti. U ovakvom slučaju se ne mogu koristiti obje kartice istovremeno.

Mobilni uređaj s dvije SIM kartice. U ovom slučaju kartice rade istovremeno i mogu biti od različitog operatera. Uređaj funkcionira tako što ima dva utora za kartice. Postoji jedna glavna i sporedna kartica.  Obje kartice mogu istovremeno primati pozive i poruke dok sporedna kartica ne može slati poruke i pozive. 

Iako mobitel s dvije SIM kartice nije novost, kod nas ih nema mnogo.

Od poznatijih i cjenjenijih proizvođača mobitela, jedino je Samsung ponudio takav mobilni uređaj. Riječ je o Samsung  SGH-D880 DuoS. Takav uređaj mora biti malo većih dimenzija kako bi u njega stala baterija većeg kapaciteta, pošto mu treba više snage.  Više o mobitelu možete vidjeti klikom na gornji link ili ovdje.

Osim Samsunga postoji još mnogo mobilnih uređaja : DuoSim 228, Doubao 728 i zzzPhone.
 

 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0