09.09.2008.

SMS poruka 11 eurocenta u EU roamingu

Slike
Mobiteli - SMS poruka 11 eurocenta u EU roamingu

Neimenovani EU dužnosnik rekao je kako je Viviane Reding, europska povjerenica za telekomunikacije, predložila je da se cijena slanja tekstualnih poruka unutar Europske unije (u roamingu) propiše u visini od najviše 11 eurocenta po poruci, radi usporedbe, cijene roaminga u T-Mobile mreži su u EU od 2-4kn po poruci, što iznosi oko 28-56 euro centi ( Izvor: T-Mobile website ). Ona se nada kako će njen prijedlog dobiti podršku od kolega povjerenika krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca, prije no što bude upućen na razmatranje zemljama članica EU i zastupnicima u Europskom parlamentu.

Viviane Reding prošle godine je uspjela u svojim planovima ograničenja cijena razgovora putem mobilnih telefona u Europskoj uniji, te se nada kako će joj i ovaj plan uspjeti. U srpnju je predložila da cijena tekstualnih poruka iz jedne u drugu zemlju EU može koštati od 11 do 15 centi prije poreza, no to je bio donja granica planiranog raspona. Želi da se regulira i cijena skidanja sadržaja s Interneta na mobilne telefone i surfanja po Internetu putem mobitela.

Uz sve te predložene mjere još je plan da se usluge naplaćuju po sekundi za sve prekogranične pozive koji traju duže od pola minuta.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0