24.10.2008.

T-Mobile predstavio aplikacije za G1 mobitel

Slike
Mobiteli - T-Mobile predstavio aplikacije za G1 mobitel

T-Mobile predstavio je u Engleskoj prvi niz aplikacija koje će se moći koristiti na novom G1 mobitelu. Ovaj mobitel u Engleskoj će izaći 30. listopada ove godine. Kada bi ga mogli očekivati u Hrvatskoj, ne zna se, ali vjerojatno brže od iPhone-a jer ipak T-Mobile ima veću kontrolu nad HTC-om (partnerom s kojim su napravili ovaj mobitel - mada svake godine sve manju jer ova tvrtka jača) nego što to ima nad Apple-om za iPhone.

Predstavljena je lista od 50 aplikacija koje će se moći downloadati te biti dostupne ovom Android tržištu. Aplikacije će biti razne, od onih za učenje gitare, za učenje o tome kako napraviti koktel, pa sve do onih koje mjere pomicanje Zemlje. G1 će imati Android operativni sustav - to je otvoreni sustav ("open source") koji je napravio Google.

Ostale napredne funkcije koje će imati ovaj mobitel su: brza veza na Internet, dodirni ekran te puna tipkovnica. Nadalje, imat će mjerač ubrzanja i kompas, zatim tipku za brzo učitavanje Google mapa, Google Talk-a i Google Maila. Kolika će biti njegova "prava" cijena, to se još ne zna. U Engleskoj će se moći kupiti u sklopu nekoliko tarifa, a mobitel dolazi u dvije boje za sada: crna i bijela.

Izvor: T-Mobile

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0