01.07.2009.

Počela prodaja mobilnog računala Nokia N97 u Hrvatskoj

Slike
Mobiteli - Počela prodaja mobilnog računala Nokia N97 u Hrvatskoj

Željno iščekivana Nokia N97, Nokijino najbolje mobilno računalo, predstavljena je danas hrvatskim novinarima. Nokia N97 kreće u prodaju u Hrvatskoj početkom srpnja, netom nakon što je počela prodaja u više od 75 zemalja. Maloprodajna cijena u Mobis electronicu, generalnom uvozniku Nokije za Hrvatsku, iznosit će 5999 kuna. 

Osim preklopnog 3.5-inčnog dodirnog ekrana, QWERTY tipkovnice i u potpunosti prilagođenog početnog ekrana, Nokia N97 će nuditi trenutni pristup velikom broju Ovi usluga. 

'Nokia N97 važan je korak u pružanju osobnog Internet iskustva. S uređajem dolazi dosta aplikacija, a ostale se mogu preuzeti s Ovi Storea, Nokijinog internetskog servisa na kojem se nalaze sve aplikacije razvijene za Nokiju' - rekao je Attila Der, direktor Nokia Croatia. 

Predstavljanju Nokije N97 pridružili su se i televizijska voditeljica Antonija Blaće koja je s Nokijom uvijek on-line sa svojom internet zajednicom, glumac Livio Badurina koji je pokazao kako s multimedijalnim računalom radi foto i video dnevnik dok je najpoznatiji hrvatski putopisac Hrvoje Šalković upravo stigao s trotjednog putovanja po Europi na kojem mu je u pronalaženju lokacija umnogome pomogla 'teta navigatorica', tj. Nokijina usluga glasovne navigacije. 

Nokia N97 je prvi Nokijin uređaj koji ima personalizirani početni ekran, koji se može uskladiti s cijelim nizom widgeta koji informacije dovode izravno na uređaj. Ti widgeti uključuju ključna društvena odredišta kao Facebook i Hi5, izvještajne agencije poput Associated Pressa, Bloomberga i Reutersa, kao i informacije o kupovini i vremenu. Nokia N97 prvi je uređaj koji se prodaje s Ovi Storeom koji nudi jednostavan pristup aplikacijama, igrama, filmovima, podcastovima, alatima za djelotvornost, uslugama vezanim za mrežu i lokaciju i mnogo više. Ovi Store je osigurao besplatne sadržaje od niza globalnih i lokalnih izvora, uključujući Paramount Pictures, Facebook i Qik, kao i nekoliko Twitter aplikacija. 

Uživajte u nadogradnji
Ljepota ovog Nokia uređaja je što je vađenje iz kutije samo početak. Kao i svako drugo računalo, Nokia N97 se može stalno nadograđivati novim značajkama, mogućnostima i popravcima, tako da se s njim može više toga raditi. U drugoj polovici 2009. pojaviti će se brojne nove uzbudljive značajke i mogućnosti. 

Zabava je osigurana 
Nokia N97 također ima izravan pristup velikom katalogu glazbe u Nokia Music Storeu. S višestrukim opcijama spajanja na mrežu i memorijom od 32GB (do 48GB ako se koristi microSD kartica) moguće je na uređaj direktno preuzeti i pohraniti desetke tisuća pjesama. Omiljenu glazbu možete slušati i na novim Nokia Bluetooth Headset BH-905 slušalicama koje pružaju kristalno jasan zvuk, eliminiraju buku iz pozadine, te su idealan dodatak za slušanje glazbe i telefoniranje. Nokia N97 je također kompatibilna s cijelim nizom ostalih mobilnih i glazbenih uređaja. 

Visokokvalitetne fotografije i filmovi s 30 okvira po sekundi (fps-a) mogu se snimiti fotoaparatom od 5 megapiksela s integriranom Carl Zeiss optikom. Slike se također mogu geografski obilježiti (geo-tag) uz određenu lokaciju i trenutno podijeliti ili postaviti na mrežu putem Ovi Sharea, Twittera ili Flickra.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0