10.05.2009.

NFC tehnologija ide korak dalje s novitetom Nokia 6216 classic

Slike
Mobiteli - NFC tehnologija ide korak dalje s novitetom Nokia 6216 classic

Na 3. godišnjoj WIMA konferenciji, koja se održala prošli tjedan u Grimaldi Forumu u Monaku, Nokia je najavila svoj treći potpuno integrirani Near Field Communication (NFC) uređaj, Nokia 6216 classic. Ovaj novitet je prvi Nokijin NFC uređaj baziran na SIM kartici koji omogućava operaterima da postave NFC usluge na SIM karticu. Zahvaljujući NFC tehnologiji korisnici će lakše rukovati i dijeliti svoje sadržaje – poput slika, web linkova, audio datoteka ili kontakata – te vršiti sigurna plaćanja i plaćanje ulaznica i to samo jednim dodirom uređaja. Nokia 6216 classic će biti dostupna u trećem kvartalu 2009. na određenim tržištima po okvirnoj maloprodajnoj neto cijeni od 150 eura. 

„Nokia 6216 classic će biti među prvim komercijalnim uređajima na tržištu koji su kompatibilni s zahtjevima operatera koji koriste SIM karticu za sigurne transakcije s Near Field Communications“, kaže Jeremy Belostock, voditelj Near Field Communications u Nokiji. „S modelom Nokia 6216 classic u vašem džepu i aplikacijama za kupnju ulaznica na SIM kartici možete zamijeniti cijeli niz kartica u svom novčaniku. S aplikacijama na SIM kartici korisnici mogu prenijeti svoje sigurne aplikacije na svoj slijedeći NFC mobilni uređaj.“ 

Informacije o kreditnoj kartici vlasnika mogu se sigurno sačuvati na SIM kartici dok pomak uređaja ispred beskontaktnog terminala omogućava brzo plaćanje i jednostavne usluge kupnja ulaznica*.
 
„Predstavljanje Nokije 6216 classic s NFC uređajem baziranom na SIM kartici je veliki korak naprijed za usluge plaćanja i kupnju ulaznica,“ kaže Alex Sinclair, Chief Technology Officer GSM Udruge. „Vjerujemo da će ovo potaknuti brži razvoj tehnologije i očekujemo da će ovo označiti najavu operatorskih NFC usluga na tržištima.“ 

Osim NFC tehnologije, Nokia 6216 classic sadrži i značajke koje korisnici priželjkuju od iduće generacije mobilnih uređaja, uključujući digitalni fotoaparat, svijetli zaslon, stereo FM radio i music player, 3G povezivost i microSD priključak proširiv do 8GB. 

*kompatibilna NFC SIM kartica je potrebna za korištenje s beskontakntim uslugama plaćanja kupnje ulaznica, uz potrebnu preplatu na usluge i instalaciju odgovarajuće sigurne aplikacije.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0