26.03.2010.

Novi pametni mobiteli iz Sony Ericssona – Vivaz i X10

Slike
Mobiteli - Novi pametni mobiteli iz Sony Ericssona – Vivaz i X10
Mobiteli - Novi pametni mobiteli iz Sony Ericssona – Vivaz i X10
Mobiteli - Novi pametni mobiteli iz Sony Ericssona – Vivaz i X10
Mobiteli - Novi pametni mobiteli iz Sony Ericssona – Vivaz i X10

Sony Ericsson nam je u ugodnom ambijentu predstavio svoja dva najnovija uređaja – Vivaz i Xperia X10.

Uz egzotične ritmove Brazila, plesače iz Capoeire Amazonas i poneki koktel, Sony Ericsson Hrvatska predstavio nam je svoje nove pametne telefone - Vivaz i Xperia X10.
Ako ste se upitali 'zašto Brazil?', odgovor je u tome što se tema Brazila provlači kroz reklamnu kampanju za Vivaz.

To je multimedijalni smartphone čija je glavna karakteristika snimanje u HD rezoluciji. Da je kvaliteta zapisa zaista odlična, potvrdila nam je i snimka producenta i prijatelja Sony Ericssona, Martina Birača, koju možete vidjeti ovdje.
Na upit o tome koliko memorije jedan takav video zauzme, rečeno nam je 11Mb. No, radi se o konvertiranoj verziji. Na karticu od 8 GB stane otprilike 40 minuta zapisa na najjačoj rezoluciji. Dakle, ovaj video zauzima otprilike 200 Mb prostora pri najvećoj kvaliteti.
U razgovoru sa Martinom Biračem, rekao nam je da se pri obradi gubi nešto na kvaliteti, no to je zaista zanemarivo.

Video zapise inače obilježava razlučivost od 720 p pri brzini od 24 fps-a (slika u sekundi), a sve pohranjuje u mp4 formatu.

Kao i kod većine uređaja danas, dominira 3.2 inčni ekran osjetljiv na dodir. Uz snimanja videa visoke razlučivosti, imamo i 8 megapikselnu kameru uz standardne dodatke poput prepoznavanja lica, zumiranja i geo tagginga.
Operativni susatv mu je Symbian S60, a pokreće ga 720 MHz procesor.

Iako je Vivaz 'mali div', zvijezda dana bila je naravno Xperia X10. To je prvi mobitel iz Sony Ericssona koji za operativni sustav ima Googleov Android (radi se o v.1.6, no rečeno je kako će nadogradnja sustava biti moguća).
Kao i kod Vivaza, dominira ekran, koji je ovdje puno veći: 4 inča. Srce Xperie čini Snapdragonov procesor takta 1GHz, zahvaljujući kojem se sav sadržaj može prikazivati brzo i besprijekorno.

Sony Ericsson nam je na X10 predstavio jedan novi, interesantan način upravljanja telefonom. Radi se o tzv. Timescapeu i Mediascapeu.

Timescape objedinjuje svu komunikaciju, te je kronološki prikazuje na zaslonu, u 3D izborniku. Tako imamo jednostavan pregled najnovijih SMS poruka, mailova, 'fejs' statusa, tweetova, fotki... i to sve na jednom mjestu.
Drugu polovicu interaktivnog upravljanja X10 čini Mediascape. Tom aplikacijom objedinjeni su svi multimedijalni sadržaji: glazba, fotke i videozapisi.

Cijena Xperie trebala bi se kretati negdje oko 4500 kuna, no biti će dostupna i kod operatera.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0