11.10.2010.

Alcatel OT-255

Slike
Mobiteli - Alcatel OT-255

Ok, znamo svi; žene nisu baš pouzadni kupci elektronskih naprava jer prednost uvijek daju izgledu i reći će neki, općenito, kupuju mačka u vreći. Naravno, ako je vreća lijepa, privlačnog dizajna, blještava i možda sa šljokicama.

Muškarci će vam reći da se koncentriraju na ono što je uistinu bitno i zato nas Alacatel OT-225, koji u drugi pomalo u drugi plan stavlja mogućnosti, ali zato plijeni pozornost svojom elegancijom, i privlačnošću, nekako neodoljivo podsjeća na stvarčicu koja bi se kao turbo slatki novitet trabala naći u torbici poznavetelja dobrog ukusa. Zapravo daje dojam uređaja koji zadovoljava 'ženske kriterije' i potrebe svih onih koji se njima rukovode.

Današnji standardi veličinu ekrana nameću kao bitnu komponentu. Zato će vam se možda 1.8 'TFT ekran činiti premalim, ali je zapravo savršeno pogodan i prostran za sve ono šro Alcatel OT-225 veličine 100.5x58x12 mm ima za ponuditi.

Kada bacite pogled ispod zaslona, svim korisicaima koji su ikada prije koristili jedan od ovakvih mobitela, bit će jasno da se radi o stilu tipkovnice koja je proslavila BlackBerry. Naravno to podrazumjeva male gumbiće, pa ako imate velike prste ili jednostavno niste ljubitelji mići slova, QWERTY tipkovnica vam se može učiniti previše kompaktnom za udobno korištenje. Ipak ni u kojem slučaju se ne može zanijekati njena učinkovitost koja i omogućuje mnogo efikasnije rukovođenje SMS porukama ili e-mail poštom. SMS poruke se mogu pohraniti i u obliku razgovora.

Postaje pomalo iratantno u kojoj mjeri Alcatel OT-255 svoju raskoš u izgledu kompenzira skromnošću u postavkama. Naime, skladišni kapacitet ograničen je na samo 1,5MG, a obzirom da ne postoji opcija za umetanje memorijske kartice, broj postavki se čini poprilično zagonetan. Još jedna stvar koja ispašta zbog 'siromašne memorije', jest nemogućnost 'održavanja' više mp3 meodija u isto vrijeme. Stvarni naglasak je na mogućnosti provedbe samo jedne mp3 melodije istodobno. Iako postoji USB prijenosnik koji se može pokazati korisnim u prijnosu mp3 datoteka, pokazuje se kao malo praktičan u primjeni.

Funcionalnost interneta nedvojbeno je povezana s GPRS-om, uz uključene WAP / xHTML preglednike. Međutim, pitanje je koliko će vam to biti od stvarne koristi. Upravo bi se zbog glomaznosti i arhaičnosti nad praktičnom uporabom trebao posaditi jedan veliki gomazni upitnik. Zapravo nekako se ne možemo oteti dojmu da je podsjećanje na vrijeme kada se s telefon može povezati na internet gotovo najviša stepenica u ne baš visokom stepeništu noviteta.
Još jedan dokaz da je ovaj mobitel detektirao sev ženske sklonosti jest činjenica da ćete moći dugo i dugo prepričavati tračeve, diktirati recepte ili prepričati u detalje kavicu s novim zgodnim susjedom. Naime, Alcatel OT-255 dolazi s litij-ionskom baterijom koja omogućuje više od sedam sati neprekidnog razgovora.

OK, kad smo pričali da je Alcatel izarzito skroman kada se radi o novitetima, zaboravili smo na jednu jako praktičnu stvarčicu. Jednostavno kada se nalazite u nekoj dosadnoj situaciju, ne morate više vrbovati prijetelje ukućane vam 'adekvatnim pozivom' daju zeleno svjetlo za bježanje. Ovaj mobilni uređaj nudi opciju lažnog poziva, što znači da možete simularati nečiji poziv i tako dobiti pouzdani i savršen izgovor za udaljavanje iz ne baš idelane situacije.
U ostale sadržaje ubrajaju se igre, FM radio, vremenska prognoza, organizator i notes. OT-225 dolazi u bojama crvene trešnje, tirkiznoj i titan sivoj boji.

Ako prednost dajete dizajnu, udobnosti i želite se koristiti samo osnovnim funkcijama na mobitelu, Alcatel OT-225 čini se idealan izbor za vas. Sada, zavisi što želite. Ako tražite nekakvu ozbiljnu i dugoročnu vezu u kojem težite realiziranju svih poatencijala možda vas Alkatel OT-225 neće zadovoljiti. Međutim nije grijeh ako vam oko zapne za nešto atraktivno, neodoljivog fizičkog izgleda koje ustvari može ispuniti vaše osnovne potrebe. Pitate se jel ga se isplati 'iskoristiti'?
 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 1
ivana
12:39
05. siječanj 2011.

baš je simpa, i danas sam ga naručila u web shopu...jedva čekam da mi stigne ;)