06.04.2011.

Kako jednostavno jailbreakat iOS 4.3.1

Slike
Mobiteli - Kako jednostavno jailbreakat iOS 4.3.1

Ukoliko ste odvažni i želite jailbreakat svoj iPhone 4 sa redsn0w 0.9.6rc9, ali niste baš sigurni znate li što radite, skačemo u pomoć! Za sada jailbreak ne radi za iPad2, ali je kompatibilan za iPhone 3GS, zadnje dvije generacije iPod toucha, i drugom generacijom Apple TV-a.
Imajte na umu da uvijek postoji šansa da svoj ljubljeni iPhone pretvorite u ciglicu ako nešto neočekivano pođe krivo – ako struje nestane, ili vam vaš zec pojede kabel, zato stavite kacigu na glavu i krenite sa velikim oprezom (unlock za ovu veziju ne postoji još!).

Ako ste sigurni da želite nastaviti sa jailbreakom, prvo provjerite ima i vaš iPhone iOS veziju 4.3.1, i ako nema – spojite ga na iTunes i updateajte ga. Niste sigurni koju verziju imate? Provjerite tako što ćete ući u Settings – General – About: tamo će vam pisati vertija iOS-a.

Sada kada smo provjerili verziju, skinite redsn0w 0.9.6 rc9 i Apple iOS 4.3.1 firmware sa linkova koje smo postavili na dno teksta. Ugodno se smjestite i čekajte da download završi. Kada je download gotov, stavite iteme u folder koji vam odgovara (najlakše je kreirati novi folder na Desktopu) i extractajte sadržaj redsn0w arhive.
Slika 5136

Slika 5137 Sada trebate spojiti svoj iPhone na kompjuter. Pokrenite redsn0w aplikaciju i kliknite Browse da bi odabrali 4.3.1 firmware koji ste također skinuli. Nakon što aplikacija verificira ipsw file, stisnite Next i pustite da redsn0w odradi svoj posao. Ostavite kvačicu u Install Cydia checkboxu i stisnite Next.

Slika 5138

Slika 5139 Sada moramo ugasiti iPhone na već uobičajen način – stisnite tipku za gašenje dok se ne pojavi crveni klizni gumb za gašenje i ugasite uređaj. Stisnite Next još jedanput i jednostavno pratite upute koje vam daje redsn0w:

- držite tipku za paljenje 3 sekunde
- bez puštanja tipke za paljenje, držite home tipku 10 sekundi
- pustite tipku za paljenje, ali i dalje nastavite držati home tipku još 15 sekundi

Za ostalo će se pobrinuti redsn0w. Sada  vam se sigurno na ekranu izlistavaju nekakvi tehnički podaci koji vas ne zanimaju, ali to je sve dio procesa. iPhone će se restartati, i time završiti jailbreakanje. Čestitamo! Uspješno ste jailbreakali svoj iPhone!

Download za redsn0w za Windows ili Mac.
Download za Apple iOS 4.3.1 firmware ovdje.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0