09.10.2011.

iPhone 4S - najbolji do sada! Uskoro...

Slike
Apple je u Kaliforniji predstavio svog dugoočekivanog nasljednika iPhonea 4G. Ovo je prvi put u recentnoj Appleovoj povijesti da Steve Jobs nije predstavio novi uređaj, nego CEO Tom Cook. Iako se dugo očekivalo da će predstavljen model biti iPhone 5, izgleda da će tržište još morati malo pričekati.

iPhone 4S istih je dimenzija kao i model 4G i dolazi u dvije boje – crnoj i bijeloj. Cijene novog modela biti će od 199 dolara za 16GB, 299 dolar
a za 32GB i 399 dolara za 64GB što ga čini jeftinijim od svog prethodnika, ali i boljim kako je Apple najavio – novi processor A5 predstavljen je kao „superbrz“, a isti procesor pokreće i iPad te ima 7 puta brže grafičke performanse, što će ljubitelji igrica pogotovo osjetiti. Unatoč brzom procesoru, baterija traje dulje od 8 sati razgovora.

I kamera na 4S modelu je unaprijeđena – ima 8 MP i time 60% više piksela od starog modela, pa očekujemo da će raditi čuda. Ovaj model također će prvi put ponuditi snimanje videa u visokoj rezoluciji 1080p HD, a za sve ostalo pobrinut će se sustav za stabilizaciju slike i filteri za smanjenje buke.

Ono što ovaj uređaj čini jedinstvenim na svijetu je primjena umjetne inteligencije (engl. artificial inteligence) jer će Siri, novi inteligentni pomoćnik, stvari obavljati na vašu usmenu zapovijed, bez dodatnog tipkanja – naredite li mu da vas probudi u 7h ujutro, on će to napraviti bez ikakvog tipkanja. Odlično! Bit će dostupan samo za engleski, njemački i francuski jezik na početku, a korisnici ostalih govornih područja morat će se još neko vrijeme strpiti.

Slika 5270
Iako smo malo razočarani što iPhone 5 još ne izlazi, jedva čekamo da vidimo kako Siri komunicira, pa makar i na engleskom!

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0