19.11.2011.

I Android ima svoj Siri

Slike
Apple i Android su nam predstavili svoje nove aplikacije. Za iOS predstavljena nam je i nova aplikacija Siri, a za Android smartphone-ove predstavljena nam je aplikacija Speaktoit Assistant. Te dvije aplikacije omogućuju nam da doslovno razgovaramo s uređajem, glasom šaljemo SMS, e-mail i Twitter poruke, uređujemo podsjetnike, dogovaramo sastanke, tražimo informacije, pretražujemo Internet, updateamo status na Facebooku, check in-amo se na razne lokacije, prevodimo strane riječi i sl.

Korisnici iOS smartphone-ova (iPhone) za glasovnu pomoćnicu imaju Siri, dok korisnici Androida smartphone-ova imaju Sam. Sam &
#269;ak možete promijeniti ime i izgled.

Slika 5349

Sa vašom glasovnom pomoćnicom, ovisi koji smartphone imate, u komunikaciji ne morate govoriti nikakve posebne komande, već jednostavno pričate prirodno i one vas razumiju. Kod takvih govornih aplikacija, kao u stvarnome životu, dolazi do 'lapsus lingua', odnosno krivog razumijevanja između dva sugovornika u komunikaciji, odnosno u ovome slučaju uređaja i sugovornika.
Svi koji su isprobali Siri, kažu da aplikacija malo griješi, ako griješi, onda je to zbog krivog izgovora ili naglaska. Neki korisnici u Škotskoj su se požalili da imaju probleme sa Siri. Očito da aplikacija ne može prepoznati njihov jak naglasak.
Iz Applea pak javljaju da su Siri namijenili za australski, američki i britanski naglasak.

Siri je aplikacija na engleskom jeziku, a uskoro će biti dostupna i na drugim jezicima . Dok Speaktoit Assistant aplikacija postoji na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku, a također se uskoro očekuje da će biti dostupna i na drugim. Također, moramo napomenuti da Speaktoit Assistant radi nadogradnje verzija na gotovo tjednoj bazi pa se unaprijeđenje aplikacije događa puno brže nego što ćemo dočekati od Siri.


Ove dvije aplikacije vodi prema još jačem povezivanju korisnika i njegovog mobilnog uređaja. To nije prvi put da se događa povezivanje ljudi i njihovih uređaja na virtualnoj bazi. Sjetimo se samo japanskog uređaja Tamagotchia, odnosno virtualnog kućnog ljubimca kojeg je svojevremeno imao svaki školarac.

Speaktoit Assistant možete preuzeti na Android Marketu, a Siri na trenutno nema u App Store-u nego se dobiva isključivo na iPhone 4S-u, ali ga se na Store-u uskoro očekuje.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0