23.01.2012.

Nissan predstavio futrolu za iPhone koja ima mogućnost samo zacjeljivanja

Slike
Japanski proizvođač automobila Nissan je tehnologiju kakvu koristi na svojim vozilima primijenio i na Apple-ov iPhone. Radi se o Scratch Shield tehnologiji koja pomaže pri samo zakrpavanju ogrebotina na automobilima.

Ta tehnologija koju je Nissan razvio 2005. godine zajedno sa sveučilištem u Tokiju i tvrtkom Advanced Softmaterials, uključuje posebnu vrstu boje koja se već upotrebljava na velikom broju Nissanovih automobila. Ovo će biti njena prva primjena izvan autoindustrije.

Nissan je predstavio prvu futrolu
koja će imati sposobnost samo zacjeljivanja za iPhone. Njeno kućište je premazano revolucionarnom Scratch Shield bojom kakvu japanski proizvođač koristi i na svojim vozilima. Posebnost te boje je u tome što omogućava ogrebotinama da se zakrpaju same.
Manjim ogrebotinama za potpuno zacjeljivanje je potrebno oko sat vremena, dok kod većih ogrebotina proces samo zacjeljivanja može trajati i tjedan dana.

Kućište je izrađeno ABS-a, posebne vrste plastike, koja se zbog svoje čvrstoće i žilavosti koristi i u automobilskoj industriji, dok je njegova površina presvučena polirotaksanom, materijalom (bojom) koji je zaslužan za samo zacjeljivanje. Kemijska struktura boje sposobna je reagirati i vratiti se u svoj originalni oblik i popuniti prazninu ili zacijeliti nedostatak. Još jedna prednost Scratch Shield futrole je što u ruci leži bolje od sjajnog i glatkog kućišta samog iPhonea. Nissan tvrdi i kako je plastika od koje je futrola izrađena kruća i otpornija od druge plastike.

Na tržištu već postoje brojne futrole koje štite vaš iPhone i otporne su na ogrebotine. No ipak je za očekivati da će futrola koja samo zacjeljuje pred vašim očima postati pravi hit. Bit će to prva futrola s kojom će vlasnici iPhone-a namjerno micati po grubim površinama, da bi se svojim očima uvjerili u njezinu učinkovitost.
Scratch Shield futrola za iPhone 4 i 4S trenutno se nalazi u fazi testiranja i ovisno o rezultatima i interesu javnosti u komercijalnoj prodaji bi se mogla pojaviti krajem ove godine.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0